portugal 4828135
ponte 25-de-april-898789
lisbon 2237567
belem 2385507

Groot openluchtmuseum

Brugge heeft veel geheime plekjes

Een dagje uit naar Brugge met zijn mooie geveltjes op de huizen, de oude straatjes en zijn steegjes is te weinig. Neem een paar dagen de tijd om de stad te ontdekken. Brugge met zijn prachtige monumenten is op vele manieren te bezichtigen. Het is beste is wandelend of met de fiets rond te laten leiden door een ervaren gids. Je ziet alle interessante en geheime plekjes van Brugge. Een rondrit met de koets of de paardentram behoort ook tot de mogelijkheden. Een rondvaart langs de mooie plekjes van de stad heeft de grootste aantrekkingskracht bij de bezoekers. Verspreid over de hele stad zijn verschillende opstapplaatsen te vinden. Vanaf het water ziet alles er anders uit dan vanaf de wal. Vanaf welke kant je de stad ook bekijkt, elke hoek is een ansichtkaart.

belgium 3630972

Bij een bezoek na zonsondergang stapt je een sprookjeswereld in met de sfeervolle verlichting in de huisjes. De verlichting van straten en pleinen accentueert de gotische architectuur. Over de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen is al veel over geschreven en wij willen niet achterblijven. Brugge ook wel het Venetië van het noorden genoemd heeft zijn bijnaam te danken aan de vele kanalen en grachten die door de stad lopen, de zogenaamde Brugse Reien. Het historische centrum van de stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge wordt bestuurd vanuit het stadhuis op de Burg. Het gebouw met een rijke historie is een van de oudste stadhuizen in België. Zoals elke stad heeft Brugge de gezellige winkelstraatjes en terrasjes. Alles is op loopafstand te bereiken. De Steenstraat met zijn vele winkelketens en lokale winkeltjes is een van de belangrijkste winkelstraten. Een andere bekende straat is de Katelijnestraat. Die kun je via het Prinselijk Begijnhof, Ten Wijngaerde bereiken. Hier wonen de Zusters van de Orde van Sint-Benedictus. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de kloostertuin en de witte geschilderde huisjes die in 1245 is gesticht.

belgium 3643393

Een aan geprijsde aanrader is het concertgebouw dat in 2002 is gebouwd. Het enige wat hier uit het verleden is te verkennen is de klassieke muziek. Het gebouw aan ’t Zand dat bekend staat om zijn geweldige akoestiek is meer interessant voor de architecten die een dagje uit willen. Brugge moet je gezien hebben. Brugge moet je gevoeld hebben en Brugge moet je geproefd hebben. Normaal gesproken gaan we dan naar de Saaihalle waar het frietmuseum is gevestigd. In verband met de maatregelen van de federale regering betreffen het corona virus is het museum helaas tot eind juli gesloten. Dat wil niet zeggen dat we het bouwwerk, dat dateert uit de 14e eeuw links moeten laten liggen want het behoort tot de oudste historische monumenten van Brugge en is nauw verbonden met de geschiedenis van de middeleeuwse havenstad.

bruges 6552479

Wie de stad bezoekt hoeft zich geen zorgen te maken. Alle activiteiten in gebouwen en evenementen voldoet aan de corona proef maatregelen. Op de Markt vinden we het Historium die in het verleden duikt van de middeleeuwse stad die in de Gouden Eeuw een van de rijkste en belangrijkste steden van Europa was. De indrukwekkende historische themakamers en de virtual reality ontdekkingstocht zorgen voor een ongekende belevenis en laat zien hoe het handelscentrum van wereldformaat er toen uitzag. Wie genoeg conditie over heeft kan de Historium Tower beklimmen, die een adembenemend uitzicht biedt op de Markt en de markante stadstoren Belfort met zijn klokkenspel van zo’n 47 klokken. Dit is een kleine greep voor wat er te doen is in deze stad. Vanuit de kuststeden zijn er genoeg mogelijkheden om Brugge te bereiken met het openbaar vervoer.

© Copyright 2024 | AB Media | All Rights Reserved

info@evenwegwijzer.nl