portugal 4828135
ponte 25-de-april-898789
lisbon 2237567
belem 2385507

Veel bezienswaardigheden

Berlijn heeft een schat aan geschiedenis

Een van de populairste bestemmingen in Duitsland is Berlijn. De stad trekt de meeste toeristen van het land. Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn meer dan veertig jaar verdeeld door de muur. Na de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989 werd in 1990 officieel Oost en West-Duitsland weer samengevoegd. Berlijn werd de hoofdstad van Duitsland. Op sommige plaatsen in de stad is op de wegen nog waarneembaar waar de muur heeft gestaan. Met ruim drie miljoen inwoners, is Berlijn de grootste stad van de Bundesrepubliek. De moderne architectuur wordt afgewisseld met oude gebouwen die een schat aan geschiedenis binnen de muren herbergen.

adlon 565508

Berlijn heeft vele bezienswaardigheden. Wie de stad heeft bezocht of nog gaat bezoeken zal ongetwijfeld een bezoek brengen aan de Rijksdag en Checkpoint Charlie, een doorgang van de Berlijnse Muur op de Friedrichstraße. Deze was in het verdeelde Berlijn een van de controleposten op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector. Het wereldberoemde huisje op de voormalige grensovergang is een replica van de originele controlepost. Tegen betaling kun je op de foto met een van de grenswachters. Wanneer je tien meter verder gaat staan om een foto te maken wordt dat niet in dank afgenomen.

berlin 1647098

Natuurlijk vergeten we niet de Potsdamerplatz en de Brandenburger tor. Van daaruit loop je langs het beroemde hotel Adlon, zo Unter den Linden op. Na een stevige wandeling kom je bij de Fernsehturm die boven stad uitsteekt. Er is veel meer te zien. Bezoek de Keiser-Wilhelm- Gedächtniskirche en Galeries Lafayette in de Friedrichstraße, de gezellige winkelstraat. Het Kaufhaus KaDeWe is het grootste warenhuis van de stad. Het Jüdisches Museum aan de Lindenstraße, is het grootste Joodse museum in Europa. De bedoeling is dat bezoekers hier nadenken over antisemitisme en Jodenvervolging.

memorial 1621728

Om de hoek van de Brandenburger tor ligt het indrukwekkende Holocaustmonument, bestaande uit een groot aantal betonnen blokken waar je doorheen kunt lopen. Het monument is om de Joodse bevolking die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen te herdenken. Wat we hebben beschreven is tipje van de sluier. Berlijn heeft veel meer. Ook op cultureel gebied heeft Berlijn veel te bieden. Wie het voornemen heeft om Berlijn te gaan bezoeken, doet er goed aan om voor de reis een schema van de bezienswaardig te maken.

© Copyright 2024 | AB Media | All Rights Reserved

info@evenwegwijzer.nl