Kathedraal van Rouen beroemd door serie schilderijen

Op ongeveer 135 km van Parijs, vinden we Rouen, hoofdstad van de regio Normandië en het departement Seine-Maritime. De stad ligt aan de rivier de Seine die dwars door de stad stroomt en uitmondt bij Le Havre aan Het Kanaal. Hoogtepunten van de stad Rouen zijn de kathedraal, kerken, klok en de culinaire geschiedenis. De kathedraal is beroemd door een serie schilderijen van de Franse schilder Claude Monet.

De impressionistische schilder heeft de Notre-Dame van de stad een aantal keren uit verschillende invalshoeken afgebeeld. Meestal schilderde hij de kerk op verschillende momenten van de dag waardoor de kerk verschillende kleuren en vormen kreeg. Het imposante gotische gebouw, geopend in 1876, domineert de skyline en wordt beschouwd als de hoogste kathedraal van Frankrijk. De Franse dichter, schrijver en staatsman wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw beschreef Rouen als de stad met honderd torenspitsen.

Een aantal indrukwekkende kerken vindt je in het historische centrum, waaronder Saint-Ouen met zijn prachtige glas-in-loodramen. Wanner je een wandeling maakt in de gezellige winkelstraat Rue du Gros-Horloge die tussen de kathedraal en het Place du Vieux-Marché loopt, zie je boven de renaissanceboog die de straat overspant de Le Gros Horloge. Deze prachtig gedecoreerde astronomische klok dateert uit 1389 en is een van de oudste werkende klokken in Europa.
Het legendarisch en levendige Place du Vieux-Marché oftewel de Oude Markt met kleurrijke vakwerkhuisjes waar Jeanne d’Arc in 1431 ter door werd gebracht vindt je gezellige restaurantjes.

Dit vind je misschien ook leuk...