Winters aan de zonnige kant

Karinthië

Skiplezier voor iedereen! Genieten van glühwein en fonkelende lichtjes in het historische stadscentrum van Villach en genieten van de warmte in een sauna en thermaal water klinkt als puur wintergeluk. De regio in het hart van Karinthië met zijn twee skigebieden, het Naturpark Dobratsch voor alpine en nordic skitochten in de ongerepte natuur, meren die zelfs in de winter betoverend zijn en het KärntenTherme wellness-centrum in Warmbad-Villach zorgen voor perfecte dromerige winterdagen. De regio Villach biedt in zijn twee skigebieden heerlijke winterbelevenissen voor iedereen. Of het nu gaat om pistes voor gezinnen of om meer uitdagende afdalingen op de Gerlitzen Alpe en de Dreiländereck, één ding staat voorop: veiligheid! Dit omvat niet alleen de modernste standaard in skiliften en pistes, maar ook Covid-maatregelen.
Prepaid

Skiën is een gezonde buitenactiviteit en het is het belangrijk om onze bezoekers het komende seizoen zo goed mogelijk te beschermen. Grote kabelbanen met veel passagiers zul je niet dicht bij elkaar naar de top vinden. Doordachte planning, overheidsvoorschriften en moderne liften en stoeltjesliften bieden de beste veiligheid, perfecte pistes en veel zon in twee resorts. Winterplezier in overvloed! Het netwerk van uitstekend geprepareerde pistes op de Gerlitzen Alpe omvat 26 pistes op 45 km en 15 km natuurlijke loipes voor alle niveaus. De beste manier om de berg op ski’s te proeven, is door de ‘Stella Ronda’ te voltooien, een combinatie van liftbeklimmingen en aangewezen pistes, die het grootste deel van het skigebied omvatten. Dit omvat fantastische uitzichten op de Julische Alpen tot aan de Karawanken en zelfs tot aan de Grossglockner! De skiprofessionals van de ski- en snowboardschool Gerlitzen leren je perfect carven. Met hun drie locaties bij de middelste liftterminal, de onderste terminal en de Feuerberg is deskundige hulp nooit ver weg. Er zijn cursussen en privélessen voor volwassenen en kinderen. Om parkeerproblemen te voorkomen, zijn er in totaal 3.300 parkeerplaatsen in Annenheim, Klösterle en bij de berg.

De uitstekende kwaliteit van de pistes inspireerde de Gerlitzen Alpe-Bergbahnen om de bekende kwaliteitsnorm ‘Welcome Beginners’ aan te vragen. Experts van de Oostenrijkse vereniging van skiliften en kabelbanen hebben het resort getest op geschiktheid voor beginners en terugkeerders. De Gerlitzen Alpe was het eerste skigebied in Karinthië dat voldeed aan de strenge eisen om deze accreditatie te behalen. Wat is er beter in de winter dan sporten in de frisse lucht en genieten van de zon. Beide voelen zich heerlijk in de winter. Zelfs als het dal in mist gehuld is, kun je hoog op de Gerlitzen Alpe meestal genieten van de heerlijke zon boven de mistlijn. De regio staat bekend om zijn betrouwbare en droge weersomstandigheden, die de skiër vele uren zonlicht geven. Het hele gezin kan genieten op de uitstekend geprepareerde pistes of op een van de gezellige hutten en hun zonneterrassen. Anders dan in de veel grotere skigebieden, zijn de skihutten en bars trots op hun culinaire aanbod en serveren ze regionale specialiteiten in plaats van massaal bereide maaltijden. Hier kunt u genieten van lekkernijen uit de regio. Vaak Karinthische gerechten rechtstreeks van een lokale boerderij. Wat betreft accommodatie raden wij de modernste hotels en resorts aan die direct aan de pistes gelegen zijn.

De eerste indrukken van Dreiländereck is fantastisch. Besneeuwde bergen, plezierige pistes, schilderachtige hutten en niet ver van Villach! Glij over het gladde, winterse wit en koester je in de zon, zo lang als je wilt. Op de Dreiländereck, het ontmoetingspunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië, gaat het er niet om hoeveel kilometers je aflegt, maar hoeveel plezier je kunt beleven. Dit kleine en gezellige skigebied in het Karawanken gebergte heeft immers 17 km piste, een driezits stoeltjeslift en zeven sleepliften. Ideaal voor gezinnen. Een tip voor ouders die zonder hun kinderen willen skiën: het kinderskipark biedt een kindvriendelijke piste. Kinderen die vóór 2015 zijn geboren en op vakantie zijn in het gebied Erlebnisraum Faaker See, kunnen vanaf 7 januari 2022 gratis skiën onder begeleiding van hun ouders. Deze aanbieding is alleen geldig bij minimaal één overnachting en ouderlijke begeleiding.

De gratis skibussen verbinden de Kanzelbahn, de kabelbaan naar de Gerlitzen Alpe, in de vakantieperiode met de steden rond de Ossiacher See (Ossiach, Steindorf, Bodensdorf, Sattendorf, Annenheim), het gebied rond Villach en de Faaker See. Ook gratis zijn de skibussen in de vakantieperiode van de Faaker See naar de skigebieden Dreiländereck en Gerlitzen Alpe. Daarnaast zijn er bussen (tegen betaling) die liefhebbers van skitochten, langlaufers en winterwandelaars drie keer per week (woensdag, zaterdag en zondag) naar de Dobratsch brengen. Houders van de Erlebnis CARD en de Kärnten Card reizen gratis. Skitochten, de vreugde van de beklimming en poedergenot. Dat is de aantrekkingskracht van toerskiën: op eigen kracht de ongerepte natuur veroveren, weg van de geprepareerde pistes en genieten van het panoramische uitzicht vanaf de mooiste toppen in de regio. Waar zijn de beste gebieden voor skitochten in de regio Villach? Het meest geschikt om te oefenen en te trainen zijn de Gerlitzen Alpe, het Naturpark Dobratsch en de Dreiländereck, Uitdagende tochten voor ervaren toerskiërs op open terrein vindt u in de Nockberge, de Karawanken of, net over de Italiaanse grens, in de Julische Alpen.

Foto’s: Michael Kleinsasser en Jonathan Judmaier