info@wegwijzer.nl

Hamburg, stad met een bijzondere architectuur

Havenstad Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland, is diverse en inspirerend. Er zijn verschillende manieren om deze stad te leren kennen, maar eenvoudig zal dat niet zijn. Daarvoor zijn er te veel bezienswaardigheden. De mogelijkheden zijn ontelbaar. De Hanzestad bereikt je van uit Nederland het makkelijkst via de autobaan A1. Een skyline zal je niet tegenkomen, maar bij binnenkomst van de stad maakt de haven en de rivier de Elbe die Hamburg verbindt met de Noordzee alles goed.
Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl
Ontdek de beste hotelaanbiedingen bij HotelSpecials.nl
We beginnen bij de historische pakhuizenwijk waar de schoonheid van de bijzondere architectuur opvalt. De smalle grachten, bruggen en straten langs ‘s werelds grootste aaneengesloten pakhuizencomplex vormen de identiteit van de Hanzestad en geven prachtige uitzichten. Vooral in de schemering hangt er een romantische sfeer tussen de historische bakstenen gebouwen met hun bizarre gotische torentjes en geveltjes. Bovendien worden veel van de historische gebouwen nu gebruikt voor gastronomie en nodigen ze uit, om ontspannen de uren door te brengen tussen de gevels en hoeken met hun culinaire aanbod, Hamburgs bier en cocktailcreaties. In de avonduren kun je ook genieten op de Reeperbahn in de wijk St. Pauli. Ook hier zijn vele bars te vinden. Deze wijk staat bekend als de roze buurt van de stad. Andere architectuurkunst is te vinden in de haven van Hamburg. Het opvallende gebouw de Elbphilharmonie huisvest naast drie concertzalen die voorzien zijn van een adembenemende akoestiek ook een luxe hotel, een restaurant en 45 exclusieve privé-appartementen. 
Hamburg kent diverse vormen van industrie. De stad heeft een metro, een vliegveld en de Alter Elbtunnel, de eerste rivier ondertunneling op het Europese continent. Wat je niet mag missen is een tochtje over de Elbe door de haven bij nacht. Een havenrondvaart is een klassieker onder toeristen. De hijskranen steken uit de duisternis omhoog. In de binnenstad liggen twee meren die het stadsbeeld bepalen. De Binnenalster en de Buitenalster. De meren worden gescheiden door de grote Kennedy- en Lombardsbruggen. De Binnenalster is een geweldige plek om te ontspannen. Een boottochtje of mensen kijken is daar altijd vermakelijk. Voor een bezoekje aan de prachtige hotels langs deze meren moet men een goed gevulde portemonnee meenemen. Uiteraard heeft Hamburg veel meer bezienswaardigheden en daar zullen we in de toekomst zeker op terug komen. Een beetje sfeer is nu wel gecreëerd.