belgium 2687782
de haan-2724368
beach 1164920
de panne-2611992

Lekker uitwaaien aan de Belgische kust

De Belgische of Vlaamse kust, is ideaal voor een dagje uit, een lang weekend of en heerlijke uitgebreide vakantie. Lekker ontspannen en genieten van de omgeving. Relaxen aan het strand, wandelingen maken langs de zee, fietstochten maken in het uitgestrekte gebied of struinen langs de gezellige winkeltjes en met de ideale reisgenoot de kusttram rijdt u van Knokke naar de Panne. een rit langs alle kustplaatsen. Voor de inwendige mens kan men terecht bij de leukste bistro’s en lekkerste restaurants. Voor het winkelende publiek zijn de mogelijkheden oneindig. Van grote winkelketens tot kleine boetiekjes. Chique interieur- en kledingwinkels en bijzonder winkels zijn overal te vinden. Shoppen aan zee is een groot avontuur. De accommodaties aan de Belgische kust zoals hotels, appartementen, bed & breakfast, vakantieparken en campings zijn voorzien van een comfortabele en sfeervolle inrichting. Afhankelijk van het budget is er altijd iets.

germany 162301
pier 276194

De grootste attractie van Blankenberge is de imposante pier. Een 350 meter lange wandelstijger. Wat betreft het aantal toeristen en hotelreserveringen is Blankenberge een van de belangrijkste badplaatsen van België De gemeente telt ruim 20.000 inwoners en biedt alle vormen van recreatie voor jong en oud. Het strand van Bredene ligt direct achter de duinen. Bredene is de enige Belgische kustplaats zonder zeedijk of boulevard tussen strand en duinen. Een aangename plek voor een lange strandwandeling. De badplaats heeft nog meer exclusieve elementen. Het is de enige Belgische badplaats met een naaktstrand. De gemeente ligt ten noorden van Oostende en telt ruim 18.000 inwoners.

Badplaats De Haan staat bekend om zijn architectuur en heeft mindere hoogbouwdan andere steden aan de kust. Opvallend is het tramhuis en de karakteristieke daken met rode natuurdakpannen. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten maar eigenlijk geldt dat voor elke Belgische kustplaats. Eten in de vele restaurantjes en bistro’s of genieten op het strand is genieten en maakt dat het In de Haan aangenaam vertoeven is. De meest zuidelijke badplaats van België is De Panne en ligt dicht bij de Franse grens. De badplaats heeft een van de breedste stranden van de Belgische kust. Hierdoor is strandzeilen erg populair. In de directe omgeving kunnen er vele wandel of fietstochten worden gemaakt. Veel attracties voor jong en oud is te vinden in het themapark Plopsaland dat vernoemd is naar de televisieserie Kabouter Plop. De culturele liefhebbers kunnen in het vissersverleden duiken van De Panne.  

Middelkerke is een badplaats voor familie met kinderen en heeft het langste strand van de kust. Op de boulevard gezellige restaurantjes  en leuke winkels en op de zeedijk een eregalerij met stripfiguren. Met het erfgoed en musea komen de cultuurliefhebbers aan hun trekken. De badplaats wordt ingesloten door duinen met de bijzondere flora en fauna en de polders die voor fietstochten en wandelingen perfect zijn. Ze zeggen dat Middelkerke de meeste zonuren heeft. De kustplaats Nieuwpoort bestaat Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het centrum van deze badplaats. Het stadhuis opgetrokken in de Vlaamse renaissancestijl met een rijke verzameling van kunstwerken is zeker een bezoekje waard. Nieuwpoort is een plaats met veel (water) sportactiviteiten en heeft een grote jachthaven. De verkeersvrije boulevard met de restaurantjes langs het strand geven een fijn vakantiegevoel.

Het bruisende Oostende met de bijnaam ‘Koningin der Badsteden’ is de enige stad aan de Belgische kust. De bijnaam wordt steeds minder gebruikt omdat het gemeentebestuur de bijnaam “Stad aan de Zee” prefereert”, omdat alle mogelijkheden die bij een stad horen hier aanwezig zijn en er altijd iets valt te beleven. De stad ligt centraal van alle Belgische kuststeden en telt ruim 70.000 inwoners. De haven van Oostende is na de haven van Brugge-Zeebrugge de grootste zeehaven in België en heeft een rechtstreekse verbinding met Engeland.Met zijn vele veerdiensten naar Engeland is Zeebrugge de grootste havenstad van België.De vissershaven en de vismarkt zorgt dat de vele visrestaurantjes gevoed worden zodat hun klanten op hun wenken bediend worden. Zeebrugge wordt niet voor niets de vishoofdstad van België genoemd. Buiten het maritieme leven speelt het strand een hoofdrol. Bij warm weer lekker genieten van de zon of bij minder weer lekker uitwaaieren en, ja je ontkomt er niet aan, kijken naar de (cruise)schepen die in en uitvaren. De havenstad telt rond de 4000 inwoners.