beer 2404150-1
malt 4950433
factory 1518504
pump 4893847

Smaakvol genieten met Belgische bieren

Los van de vele zomerse wijnen staat België nog altijd bovenaan de lijst van bierland nummer 1 van de wereld! Meer dan 1200 soorten bier wachten om geproefd te worden. Het land van de smaakvolle soorten bier heeft een geschiedenis die nergens ter wereld ooit is overtroffen. Al eeuwenlang worden er op kastelen, kloosters en familiebedrijven bieren gebrouwd die hun weerga niet kennen. Met talloze topmerken als Stella Artois, Leffe, Duvel om zomaar eens een greep te doen zorgen brouwerijen voor ongekende omzet in de economie. 

germany 162301
beer 4893537

België is en blijft in de wereld verbazen met honderden merken die niet alleen de tong strelen, maar zeer zeker ook de huig activeren. Bierliefhebbers vanuit de gehele wereld strijken jaarlijks neer in de enorme bourgondische streken. Want zoals u al heeft kunnen lezen staat dit land niet alleen gastvrijheid ook op culinair gebied weet men van wanten. Oogstrelende gerechten, smaakvolle hoogstandjes vliegen over de toonbank. Volop genieten geblazen dus en dat allemaal omlijst met een heerlijk pintje.De lokale bevolking kan u daar alles over vertellen. Donkere bieren, heerlijke verfrissende witbieren en dan natuurlijk nog die smaakvolle lokale soorten bieren. Men kan het zo gek niet bedenken of de brouwers hebben er in de loop der tijd wel wat op gevonden. Meer dan 1200 soorten bier zijn voor handen. Daarnaast worden er in kleinere en exclusievere producties ook nog eens zo’n driehonderd soorten ander bier geproduceerd. Opmerkelijk is dat er zelfs in de vorm van een soort champagne dit gersten vocht verkrijgbaar is. Verzin het of België heeft het al bedacht. Het is zelfs zo dat als je teruggaat in de geschiedenis de monniken al bier brouwden voordat dorpen en steden werden gebouwd. Kasteelheren en sloteigenaren ontboden deze abdij heersers om hun de kennis van het maken van bier bij te laten brengen. In ruil hiervoor werden zij weer gefêteerd op uitgebreid voedsel en buit van jachten en partijen. Kortom, de ruilhandel in genot was toen ook al een feit. Maar terug naar het heden.

Net als in de bruisende horeca met al haar facetten van dien staat de service met een glimlach hoog in het vaandel geschreven. Overal is men in België vriendelijk en behulpzaam om het u en uwen, maar naar de zin te maken. Nog een leuk detail is het gegeven dat ieder bier vrijwel een eigen glassoort kent. Vandaar dat u in de horecagelegenheden achter de bar en met name aan het plafond ongekend veel verschillende soorten glaswerk ziet hangen of staan. Ook dat is de moeite waard om wat meer informatie te vragen. Schroom nooit en te nimmer om te vragen waarom u een ander glas krijgt bij een ander soort biertje dat u heeft besteld. Het personeel zult u met alle plezier daar graag iets over vertellen. Natuurlijk blijft een bezoekje aan één van die schitterende brouwerijen altijd de moeite waard. Een mooie gelegenheid ook om eens van die vers gebrouwen pintjes te gaan proeven. Maar aan in België zijn er natuurlijk tal van slijterijen die graag voor u een mooi bierpakket samenstellen om thuis nog eens even heerlijk na te genieten.